Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (258 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] 'clicfs' not found / kiwi
  • From: Javier Llorente <javier@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 5 Aug 2010 00:29:39 +0200
  • Message-id: <201008050029.42958.javier@xxxxxxxxxxxx>
Hi Adrian,

On Miércoles, 4 de Agosto de 2010 10:01:20 usted escribió:
On Tuesday 03 August 2010 00:35:59 Javier Llorente wrote:
Hello listmates,

I am trying to build a 11.2-based OEM image on the Build Service and I am
getting the following error:

'clicfs' not found.

https://build.opensuse.org/package/live_build_log?arch=x86_64&package=ope
n- pc-image&project=spins%3Aopen-pc%3Aimages&repository=images

How can I add it to my kiwi build environment?

In general you can add it to your local prjconf, but this one should be
there already.

We have a

Substitute: kiwi-boot:isoboot kiwi-desc-isoboot module-init-tools elfutils
squashfs clicfs

in our 11.2 configuration. Or do you use some other repos which overwrite
it ?

I used the default settings. I have added the "substitute line" but still
complains about clicfs .

I don't know if it's related, but kiwi 3.74 doesn't have clicfs as a
dependency. https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=573357


Does it help when you add this line to your local prjconf ?

Another question: how can I build the OEM image against whatever version
of kiwi is on Virtualization:Appliances?

Just include the repository from this project. Either in your kiwi file or
only in the <path elment of your "images" repository.

OK. I added the V:A repo in the "path element of images" and still used kiwi
3.74. I will try adding that repo in the kiwi file.


Thanks,
--
Javier Llorente
< Previous Next >