Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (239 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] OBS local installation : error with mod_fastcgi when loging
  • From: Pavol Rusnak <prusnak@xxxxxxx>
  • Date: Wed, 27 May 2009 14:39:06 +0200
  • Message-id: <4A1D346A.4050709@xxxxxxx>
Michael_E_Brown@xxxxxxxx wrote:
Huh. I just set up a new OBS instance this weekend and ran into all of the
below as well. Would be nice if they were in the wiki.

We shouldn't have 4 different guides for each SUSE version. We could
have one for each distro (SUSE, Debian, Gentoo, ...). The best way would
be to merge the existing SUSE ones into one and only highlight the
differences in each step (I think there won't be much of these).

Point 1 is IIRC documented on the wiki.

Point 2 is caused somewhere after installation
(/srv/www/obs/{frontend,webclient}/{log,tmp} are owned by lighttpd, but
some files under it are not), so it should be documented.

Error 3 could be documented as well, but I just fixed the default
/etc/lighttpd/vhosts.d/obs.conf template in the SVN, so it is not necessary.

Unfortunately I have no time to merge these SUSE documents into one
comprehensive material in the near future. It is a wiki, go ahead and do
it. It's for your own good! :-)

--
Michael

-----Original Message-----
From: Pavol Rusnak [mailto:prusnak@xxxxxxx]
Sent: Wed 5/27/2009 4:12 AM
To: Peter Poeml
Cc: opensuse-buildservice@xxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [opensuse-buildservice] OBS local installation : error with
mod_fastcgi when loging

Peter Poeml wrote:
2009-05-15 16:06:10: (mod_fastcgi.c.3326) response not received,
request
sent: 608 on socket: unix:/srv/www/obs/frontend/tmp/sockets/fcgi.socket-4
for /dispatch.fcgi , closing connection
2009-05-15 16:12:44: (mod_fastcgi.c.1768) connect failed: Connection
refused on unix:/srv/www/obs/frontend/tmp/sockets/fcgi.socket-4
2009-05-15 16:12:44: (mod_fastcgi.c.2956) backend died; we'll disable
it
for 5 seconds and send the request to another backend instead: reconnects:
0 load: 1
2009-05-15 16:12:44: (mod_fastcgi.c.2494) unexpected end-of-file
(perhaps
the fastcgi process died): pid: 5874 socket:
unix:/srv/www/obs/frontend/tmp/sockets/fcgi.socket-4
2009-05-15 16:12:44: (mod_fastcgi.c.3326) response not received,
request
sent: 608 on socket: unix:/srv/www/obs/frontend/tmp/sockets/fcgi.socket-4
for /dispatch.fcgi , closing connection

I installed two instances of OBS and always hit this error.

1) Make sure you have following line in your /etc/lighttpd/lighttpd.conf

server.use-ipv6 = "disable"

(it says enable initially).

2) there was some problem with access rights. I had to run

chown -R obsrun.obsrun /srv/obs
chown -R lighttpd.lighttpd /srv/www/obs/{frontend,webclient}/{log,tmp}

(I'm not sure which of these helped actually).

3) also edit /etc/lighttpd/vhosts.d and add the following line

dir-listing.activate = "enable"

under

server.document-root = "/srv/obs/repos/"

(in section about repository server)



--
Best Regards / S pozdravom,

Pavol RUSNAK SUSE LINUX, s.r.o
Package Maintainer Lihovarska 1060/12
PGP 0xA6917144 19000 Praha 9, CR
prusnak[at]suse.cz http://www.suse.cz
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-buildservice+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >