Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4200 mails)

< Previous Next >
[Bug 765198] New: grub2 did not install on "/dev/sda1" from the live KDE version. It worked from the DVD
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sat, 2 Jun 2012 03:49:40 +0000
  • Message-id: <bug-765198-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=765198

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=765198#c0


Summary: grub2 did not install on "/dev/sda1" from the live KDE
version. It worked from the DVD
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.2
Version: Beta 1
Platform: i686
OS/Version: openSUSE 12.2
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Installation
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: nrickert@xxxxxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:12.0) Gecko/20100101
Firefox/12.0

During install, grub2 failed to install. The message advised against
installing on a partition. Perhaps install to MBR would have worked, but I
prefer to avoid that.

The installer default was to install on "/boot" which is "/dev/sda1" on the
system where I was installing. I had to switch to grub1 to get a good install.

A later try with installing from the DVD, but disabling "install from images",
grub2 installed just fine on "/boot" (or /dev/sda1), same computer.

This was all with the 32 bit version.

The same problem happened on a second install attempt.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >