Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4394 mails)

< Previous Next >
[Bug 694810] New: yast2 fails to setup dummy network interface
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 19 May 2011 09:12:52 +0000
  • Message-id: <bug-694810-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=694810

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=694810#c0


Summary: yast2 fails to setup dummy network interface
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.4
Version: Final
Platform: All
OS/Version: openSUSE 11.4
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: YaST2
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: wolfgang@xxxxxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:2.0.1) Gecko/20100101
Firefox/4.0.1

When setting up a dummy network interface using yast it is not functional
afterwards.

There seem to be two issues:

Yast creates /etc/modprobe.d/50-yast.conf with the following option:
options dummy -o dummy-nil

BUT loading the module fails "FATAL"
[74685.227467] dummy: Unknown parameter `-o'

The second thing is that nothing in YaST and/or netconfig takes care of
actually loading the needed module because when I fixed/removed the option I
still couldn't start the interface using
rcnetwork start dummy0
until I loaded the dummy module myself manually.

Reproducible: Always

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >