Mailinglist Archive: opensuse-bugs (10050 mails)

< Previous Next >
[Bug 544199] USB Drive not mounted on hotplug "unknown filesystem ntfs"
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 5 Nov 2009 09:34:47 -0700
  • Message-id: <20091105163447.640DACC7CE@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=544199

User bruno.canning@xxxxxxxxxxxxx added comment
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=544199#c11


Bruno Canning <bruno.canning@xxxxxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
CC| |bruno.canning@xxxxxxxxxxxxx




--- Comment #11 from Bruno Canning <bruno.canning@xxxxxxxxxxxxx> 2009-11-05
09:34:45 MST ---
This is broken in 11.2 RC2 for me too.

I'm test driving the KDE 4 LiveCD Build 0339 on my system. It is installed on
an enternal USB drive formatted with ext4 so that my current setup is
unaffected.

When I plug in an external USB drive formatted with NTFS, I get no response
from KDE's device notifier, the new drive does not appear in device notifier,
no dialogue box pops up and the drive does not appear in the "My Computer"
konqueror screen. However, the drive does appear as /dev/sdc on connection.

Creating the symlink as described in comment #7 does not remedy the situation.

Automounting external media formatted with NTFS worked in 10.3 (although if
memory serves, it was read-only) but it has been broken since 11.0. Please can
we have this fixed by 11.2 GM?

In 11.0 GM (my current setup) and in 11.2 RC2, I can still manually mount NTFS
drives in the command line by doing the following:

su
mkdir /media/DriveName
ntfs-3g /dev/sdc1 /media/DriveName

I'm not a linux expert but I'm not new to it either so if you want help on this
and it is something I can do, just ask, as I'd like to get involved.


My System:

PC: HP Compaq NX6110
CPU: Intel Celeron M 1.4 GHz
RAM: 512 MiB
Graphics: Intel 915 GM
WiFi: Intel PRO 2200BG
Lan: Broadcom BCM4401

Test OS: Linux 2.6.31.5-0.1-default i686
System: openSUSE 11.2 RC2 (i586) 32 bit
KDE: 4.3.1 "release 6"

Main OS: Linux 2.6.25.20-0.5-pae i686
System: openSUSE 11.0 GM (i586) 32 bit
KDE: 3.5.9 "release 49.1"

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >