Mailinglist Archive: opensuse-bugs (16575 mails)

< Previous Next >
[Bug 396204] Working Auidgy 2 Sound Requires Manual Intervention
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 1 Jun 2008 10:38:24 -0600 (MDT)
  • Message-id: <20080601163824.631CBCC6CD@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=396204

User tiwai@xxxxxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=396204#c1


Takashi Iwai <tiwai@xxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|NEW |NEEDINFO
Info Provider|
|ahowarth@xxxxxxxxxxxx




--- Comment #1 from Takashi Iwai <tiwai@xxxxxxxxxx> 2008-06-01 10:38:23 MDT ---
Hm, the analog/digital shouldn't have been turned on as default.
Could you check the following?

- change the runlevel to 3, i.e. without GUI
- login to linux console as root
- run "rcalsasound stop"
- rename /etc/asound.state to something else
- run "rcalsasound start"
- save /etc/asound.state again
- try to re-setup the sound via YaST
- run "alsactl store", and save /etc/asound.state again

Then you'll have three /etc/asound.state. The second one is the default status
of the driver, and the last one is what YaST sets up.
Please check whether "analog/digital" switch is changed wrongly in the last two
cases. If they aren't, then something else (e.g. kmix) did change the switch
wrongly.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References