Mailinglist Archive: opensuse-bugs (19855 mails)

< Previous Next >
[Bug 387064] hwinfo finds only one monitor
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 27 May 2008 07:10:37 -0600 (MDT)
  • Message-id: <20080527131037.B80A2CC6D4@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=387064

User dirk@xxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=387064#c8


Dirk von Suchodoletz <dirk@xxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
CC|
|dirk@xxxxxxx




--- Comment #8 from Dirk von Suchodoletz <dirk@xxxxxxx> 2008-05-27 07:10:37
MDT ---
(In reply to comment #1 from Steffen Winterfeldt)
Better?

22: None 00.0: 10002 LCD Monitor
[Created at monitor.123]
Unique ID: rdCR.M51vBulxIcD
Parent ID: 0sfv.TmsEr+2Tq2B
Hardware Class: monitor
Model: "PHILIPS Philips 200W"
Vendor: PHL "PHILIPS"
Device: eisa 0x0832 "Philips 200W"
Serial ID: "VN 015006"
Resolution: 720x400@70Hz
Resolution: 640x480@60Hz
Resolution: 640x480@67Hz
Resolution: 640x480@72Hz
Resolution: 640x480@75Hz
Resolution: 800x600@56Hz
Resolution: 800x600@60Hz
Resolution: 800x600@72Hz
Resolution: 800x600@75Hz
Resolution: 832x624@75Hz
Resolution: 1024x768@60Hz
Resolution: 1024x768@70Hz
Resolution: 1024x768@75Hz
Resolution: 1280x1024@75Hz
Resolution: 1152x864@70Hz
Resolution: 1152x864@75Hz
Resolution: 1280x960@60Hz
Resolution: 1280x1024@60Hz
Resolution: 1680x1050@60Hz
Size: 433x271 mm
Detailed Timings #0:
Resolution: 1680x1050
Horizontal: 1680 1784 1960 2240 (+104 +280 +560) +hsync
Vertical: 1050 1053 1059 1089 (+3 +9 +39) +vsync
Frequencies: 146.00 MHz, 65.18 kHz, 59.85 Hz
Driver Info #0:
Max. Resolution: 1680x1050
Vert. Sync Range: 56-85 Hz
Hor. Sync Range: 30-93 kHz
Bandwidth: 146 MHz
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #21 (VGA compatible controller)

23: None 01.0: 10002 LCD Monitor
[Created at monitor.123]
Unique ID: wkFv.M51vBulxIcD
Parent ID: 0sfv.TmsEr+2Tq2B
Hardware Class: monitor
Model: "PHILIPS Philips 200W"
Vendor: PHL "PHILIPS"
Device: eisa 0x0832 "Philips 200W"
Serial ID: "VN 015006"
Resolution: 720x400@70Hz
Resolution: 640x480@60Hz
Resolution: 640x480@67Hz
Resolution: 640x480@72Hz
Resolution: 640x480@75Hz
Resolution: 800x600@56Hz
Resolution: 800x600@60Hz
Resolution: 800x600@72Hz
Resolution: 800x600@75Hz
Resolution: 832x624@75Hz
Resolution: 1024x768@60Hz
Resolution: 1024x768@70Hz
Resolution: 1024x768@75Hz
Resolution: 1280x1024@75Hz
Resolution: 1152x864@70Hz
Resolution: 1152x864@75Hz
Resolution: 1280x960@60Hz
Resolution: 1280x1024@60Hz
Resolution: 1680x1050@60Hz
Size: 433x271 mm
Detailed Timings #0:
Resolution: 1680x1050
Horizontal: 1680 1784 1960 2240 (+104 +280 +560) +hsync
Vertical: 1050 1053 1059 1089 (+3 +9 +39) +vsync
Frequencies: 146.00 MHz, 65.18 kHz, 59.85 Hz
Driver Info #0:
Max. Resolution: 1680x1050
Vert. Sync Range: 56-85 Hz
Hor. Sync Range: 30-93 kHz
Bandwidth: 146 MHz
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #21 (VGA compatible controller)

Exactly the same problem on this graphics adaptor:

13: PCI 105.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
[Created at pci.310]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_1002_5974
Unique ID: ul7N.CqDzDJhz157
Parent ID: vSkL.dQFUNbiC_g9
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:05.0
SysFS BusID: 0000:01:05.0
Hardware Class: graphics card
Model: "Hewlett-Packard Company DC5750 Microtower"
Vendor: pci 0x1002 "ATI Technologies Inc"
Device: pci 0x5974 "Radeon XPRESS 200 5974 (PCIE)"
SubVendor: pci 0x103c "Hewlett-Packard Company"
SubDevice: pci 0x280a "DC5750 Microtower"
Memory Range: 0xc8000000-0xcfffffff (rw,prefetchable)
I/O Ports: 0x1100-0x11ff (rw)
Memory Range: 0xd8500000-0xd850ffff (rw,non-prefetchable)
IRQ: 10 (no events)
I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
Module Alias: "pci:v00001002d00005974sv0000103Csd0000280Abc03sc00i00"
Driver Info #0:
XFree86 v4 Server Module: radeon
Driver Info #1:
XFree86 v4 Server Module: fglrx
3D Support: yes
Extensions: dri
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #31 (PCI bridge)

Several problems in that scenario:
- if only one display is connected to either DVI or VGA the monitor is detected
correctly, but displayed twice in the list with exactly the same values (only
prefix of unique ID is different)
- if a display is connected to DVI and a switched off display is on VGA no info
is delivered (just the generic monitor info)
- if two displays are connected to DVI and VGA only the info from the VGA
channel is duplicated (just as shown in Olafs posting)


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References