Mailinglist Archive: opensuse-bugs (19817 mails)

< Previous Next >
[Bug 390219] New: ext3 performance is extremely bad
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 14 May 2008 06:00:56 -0600 (MDT)
  • Message-id: <bug-390219-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=390219


Summary: ext3 performance is extremely bad
Product: openSUSE 11.0
Version: Factory
Platform: Other
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Kernel
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: captain.magnus@xxxxxxxxxxxx
QAContact: kernel-maintainers@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Found By: ---


Created an attachment (id=215139)
--> (https://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=215139)
hwinfo --reallyall

Lately, with factory, I've noticed that my machine sometimes comes to a halt.
This happens when there's a lot of disk i/o (installing a virtual machine in
VirtualBox, doing zypper dup etc).
Applications such as Firefox and Evolution takes ages to respond to anything.

I don't know if http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=9546 might be a hint
to what's happening.

The machine is a quad core with 8gb of memory and SATA3 drive.

Attaching hwinfo

Also, I've see the same issue on a Thinkpad T43P and another i586 machine as
well. Using reiserfs makes the performance improve and I no longer see these
issues.

Let me know what information I can provide. I don't really have any hard
evidence to back me up. It's just something that's very noticeable when trying
to use the Desktop.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >