Mailinglist Archive: opensuse-bugs (9628 mails)

< Previous Next >
[Bug 341963] New: NV 6600, Acer 22W -- Wrong Resolution Detected w/ nVidia Drivers
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 15 Nov 2007 08:42:03 -0700 (MST)
  • Message-id: <bug-341963-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=341963#c331621

Summary: NV 6600, Acer 22W -- Wrong Resolution Detected w/nVidia
Drivers
Product: openSUSE 10.3
Version: Final
Platform: 32bit
OS/Version: openSUSE 10.3
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Installation
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: jabailo@xxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx
Found By: Beta-Customer


Created an attachment (id=183531)
--> (https://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=183531)
Set of x.conf and x logs

Using the basic OpenSuse nVidia drivers, I get 1680 x 1050 autodetected
correctly for my Acer 22W.

If I switch to the G01 drivers for X11 and nvidia I get set to a screen of VESA
1024 x 768. If I try sax2 to change the monitor to LCD 1680 x 1050 it shows an
unusable screen with part of the image running off the top and a resolution
that looks like 640 x 480.

I have attached the xorg.conf and xorg.0.log for these three situations:

1) Running with basic drivers. Display works but no acceleration.
2) Using the G01 drivers but no manual changes
3) Using the G01 drivers but using the last suggested Option for
"ModeValidation" "DFP-0: ... " (from bug#331621)

I tried the earlier fixes as well but they had the same result.

To fix, I uninstalled with YaST2 at the line command and rebooted.

System:

Athlon 2400
2 GHz
1 G Ram
MSI 6600 video
Acer 2216 Widescreen


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >