Mailinglist Archive: opensuse-bugs (15732 mails)

< Previous Next >
[Bug 294024] GRUB install fails (was System hangs during boot)
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 7 Aug 2007 01:53:02 -0600 (MDT)
  • Message-id: <20070807075302.91445245350@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=294024#c11


Tejun Heo <teheo@xxxxxxxxxx> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |teheo@xxxxxxxxxx
         AssignedTo|teheo@xxxxxxxxxx            |bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
             Status|NEEDINFO                    |NEW
      Info Provider|benjamin.j.mccann@xxxxxxxxx |
            Summary|System hangs during boot    |GRUB install fails (was System hangs during
                   |                            |boot)




--- Comment #11 from Tejun Heo <teheo@xxxxxxxxxx>  2007-08-07 01:53:02 MST ---
No need to be sorry.  It's not supposed to break like that.  Anyways, I'm
reassigning to determine what's wrong with GRUB installation.

Also, you said that the IDE disk isn't detected during installation, right? 
After the installer is loaded, pressing 'ctrl-alt-f2' should give you a command
console.    In the console, please do the followings.

1. Mount a device which you can access later (a partition in the harddrive or a
usb stick) to /mnt.  'fdisk -l' comes handy when trying to find the attached
disk devices.  If the partition to use is /dev/sda2, please do 'mount /dev/sda2
/mnt'

2. Execute the following commands.  'hwinfo --all > /mnt/hwinfo.log', 'dmesg >
/mnt/dmesg.log', 'cp /var/log/boot.msg /mnt'.

3. unmount /mnt

4. reboot and post the files created in #2 here from a working installation.

Thanks.


-- 
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >