Mailinglist Archive: opensuse-bugs (8956 mails)

< Previous Next >
[Bug 209131] the power cuts off immediately when hit the poweron button on enclosure
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 17 Oct 2006 07:10:49 -0600 (MDT)
  • Message-id: <20061017131049.7EA7025C887@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=209131


trenn@xxxxxxxxxx changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
CC| |ak@xxxxxxxxxx
Status|ASSIGNED |NEEDINFO
Info Provider| |william.gen@xxxxxxxxx




------- Comment #11 from trenn@xxxxxxxxxx 2006-10-17 07:10 MST -------
Your machine got blacklisted and ACPI disabled. Not sure whether this is
intended or accident.

You should be able to get your system into old state by passing:
acpi=force
kernel boot param.

To be sure, are you still able to boot the working SLED 10 system and check
whether you have this string at beginning of dmesg:
ACPI: Disabling ACPI support
If not and if ACPI modules like battery, ac, thermal, whatever are loaded it's
probably Andi's change to drivers/acpi/blacklist.c?

If ACPI was also disabled on the old system, something is broken in APM or
other code paths or whatever and we still have to search. Ah I already have an
idea..., maybe it's the processor module that always gets loaded and hangs when
shutting down and trying to uninstall ACPI stuff that does not exits. This
would explain the not shutting down symptom and I have an easy patch for that,
which was in 10.1 but never made it mainline...

In any case it would be nice if you can still provide dmesg output of the
working kernel.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

< Previous Next >