Mailinglist Archive: opensuse-autoinstall (29 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-autoinstall] Problem using autoinstall since OpenSuSE 10.3
  • From: Michel-André <michelandre@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 20 Jun 2008 11:45:26 -0400
  • Message-id: <485BD096.4080506@xxxxxxxxxxxxxx>
For autoyast installation:
http://www.novell.com/communities/node/1708/suse+linux+enterprise+desktop+10+masses%3A+discover+power+network-based%2C+hands-free+installa
http://www.novell.com/connectionmagazine/2007/q3/tech_talk_6.html#commands1

A good howto in french with lots of screen shots:
http://www.micronator.org/PDF/PXE-installation-de-SLES10-SP1.pdf

I did install 10.3 with it and it works fine.

Michel-André
*************************************

Rainer Krienke a écrit :
Hello,

I am using autoyast to setup out linux installations of suse11.0, suse10.3 as well as SELS10. Because we have to install all of these systems there is an autoyast.xml file for each of the linux systems to be installed. The installation source are all in out local network, so I simply take the correct installation CD and then start the installation. To ease this process I set up a SLP server that offeres me the choice which linux system (10.3, 11.0, ..) I want to install and selects the correct installation source as well as the correct autoyast file via http:// URLs for each of both.

Up to suse10.3 this used to work fine and was a comfortable solution to get different systems installed easily. However since 10.3 and unfortunately still in 11.0 there is a problem with SLP when I want to specify both an installtion source as well as an autoyast file URL. Please see my bug report here:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=332064.

The bug has not been fixed and I am looking for a better way to get things done. The problem is that the installation system cannot evaluate the data provided by the SLP server if there are two parameters provided by SLP (installation source as well as autoyastfile URL) instead of only the installation media URL.
So my problem is how can I mostly automatically start an autoyast installation with the autoyast file reachable via http: when using SLP?
A very basic (non SLP) solution is to boot from CD and manually provide the installtion media URL (install=) as well as the autoyast URL (autoyast=) on the commandline, but this is of course very uncomfortable and error prone because you have to type long URL strings. Is there a better way or is the only way to fix the bug mentioned above.

Thanks
Rainer
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-autoinstall+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-autoinstall+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References