Mailinglist Archive: opensuse-autoinstall (116 mails)

< Previous Next >
RE: [suse-autoinstall] post-install scripts
  • From: "Ness, Todd" <todd.ness@xxxxxxx>
  • Date: Wed, 2 Mar 2005 14:38:45 +0000 (UTC)
  • Message-id: <DB8A2D7B7128854BBB7ED35C3AAC92DB09DF7D@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
I am doing http installs i.e. install=http://1.1.1.1/directory/CD1
autoyast=http://1.1.1.1/install/autoinstall.xml
Either in the info file or on the boot cd command line.

-----Original Message-----
From: Suffin, Charles [mailto:Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 9:26 AM
To: 'Andreas.Matthieu@xxxxxxxxxxxxxxxxxx'; Suffin, Charles;
suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: RE: [suse-autoinstall] post-install scripts

What you're saying is great, guys (thanks!), but Todd's post-install script
in his XML fragment does not do network initialization (I think) before
executing wget. I do not understand why his script works...

Thanks! -- Charlie

p.s./ I didn't mean to rathole Mitko's original email! I am shutting up
now! :)

-----Original Message-----
From: Andreas.Matthieu@xxxxxxxxxxxxxxxxxx
[mailto:Andreas.Matthieu@xxxxxxxxxxxxxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 11:21 AM
To: Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx; suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: AW: [suse-autoinstall] post-install scripts

Hi Charles,

at postinstall step network are not running
[SLES9: AY boot, setup network, install packages (second step), stop
network, configure network (but let it down), start postscripts, continue
boot with startup network].
Try "ifconfig ethX up" in postscript before use network.

Regards,

Andreas

-----Urspr√ľngliche Nachricht-----
Von: Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx [SMTP:Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx]
Gesendet am: Donnerstag, 24. Februar 2005 16:41
An: todd.ness@xxxxxxx; suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Betreff: RE: [suse-autoinstall] post-install scripts

Hmm... OK, I'd swear I was unable to use http: during my post-install
scripts (when I did my testing), but maybe I goofed. Thanks!

-----Original Message-----
From: Ness, Todd [mailto:todd.ness@xxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 10:36 AM
To: suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: RE: [suse-autoinstall] post-install scripts

This happens during the post-scripts section of the auto install process.
Also, I am doing network builds so the networking has to be up and running.
So, I download one script that downloads and executes the rest of the
scripts.

<scripts>
<pre-scripts config:type="list">
</pre-scripts>
<post-scripts config:type="list">
<script>
<filename>cleanup</filename>
<interpreter>shell</interpreter>
<source>
<![CDATA[
echo writing profile
echo "d-default" > /etc/MSDprofile
echo getting scripts
/usr/bin/wget http://1.2.3.4/install/postinst.sh -O
/tmp/postinst.sh
chmod 555 /tmp/postinst.sh
/tmp/postinst.sh
exit 0]]>
</source>
</script>
</post-scripts>
</scripts>

-----Original Message-----
From: Suffin, Charles [mailto:Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 7:38 AM
To: Ness, Todd; suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: RE: [suse-autoinstall] post-install scripts

Guys, quick question...

I found that the post-install scripting environment -- which runs after the
reboot -- didn't have networking set up yet (whereas chroot scripts run
before the reboot and have the network running).

Do you guys (Todd) do some magic to enable the network for the operation of
post-install scripts so you could use wget? What I do is use wget during
chroot scripts and store the files in /mnt/... (which gets mounted as root
after the reboot).

-- Charlie

-----Original Message-----
From: Ness, Todd [mailto:todd.ness@xxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 9:31 AM
To: suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: RE: [suse-autoinstall] post-install scripts

Just a thought, I wrote a post-install wrapper that gets scripts via wget
and those scripts are S01name.. S20name and then executes them serially
similar to rc startup scripts.

-----Original Message-----
From: Anas Nashif [mailto:nashif@xxxxxxx]
Sent: Thursday, February 24, 2005 7:15 AM
To: Mitko Haralanov
Cc: suse-autoinstall@xxxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [suse-autoinstall] post-install scripts

They are executed in the order they appear in the XMl file.

Anas

Mitko Haralanov wrote:
> I have recently started working on a autoyast configuration file
for

> SuSE9.1. In the process of generating the file, I have created
several
> post-install scripts which configure different parts of the system.
> The question that I have is: what is the order in which the
scripts
> are going to be executed? Currently some of the post-install scripts
> depend on others and I need to be sure in what order they will be
> executed.
>
> Thanx
>

--
To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx

--
To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx

--
To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx

--
To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx



--
To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx

< Previous Next >