Mailinglist Archive: opensuse-autoinstall (127 mails)

< Previous Next >
RE: [suse-autoinstall] LV on MD
  • From: "Suffin, Charles" <Charles.Suffin@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 13 Jan 2005 15:00:59 +0000 (UTC)
  • Message-id: <CAC3BCBB443DEC439198F230B4BCC7E908E118C7@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Andreas, I was interested in your attempt to automate a raid configuration,
so I pasted your partitioning info into a working XML file, and I used
autoyast DTD verification on it. It yielded the following errors (on
SLES9). I don't know -- perhaps these are the source of your problem if the
DTD doesn't know about the raid_options element???:

------------- from autoyast profile validator ----------

/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:98: element raid_options: validity error :
No declaration for element raid_options
</raid_options>
^
/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:99: element partition: validity error :
Element partition content does not follow the DTD, expecting (create | crypt
| crypt_fs | crypt_key | filesystem | format | fs_options | fstopt | grow |
label | loop_fs | lv_name | lvm_group | maxsize | mount | mountby | noauto |
partition_id | partition_nr | partition_type | raid_name | raid_type |
region | size)*, got (filesystem format mount partition_id partition_nr
raid_options )
</partition>
^
/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:109: element raid_options: validity error
: No declaration for element raid_options
</raid_options>
^
/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:110: element partition: validity error :
Element partition content does not follow the DTD, expecting (create | crypt
| crypt_fs | crypt_key | filesystem | format | fs_options | fstopt | grow |
label | loop_fs | lv_name | lvm_group | maxsize | mount | mountby | noauto |
partition_id | partition_nr | partition_type | raid_name | raid_type |
region | size)*, got (format mount partition_id partition_nr raid_options )
</partition>
^
/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:118: element raid_options: validity error
: No declaration for element raid_options
</raid_options>
^
/tmp/YaST2-25286-dOy79M/valid.xml:119: element partition: validity error :
Element partition content does not follow the DTD, expecting (create | crypt
| crypt_fs | crypt_key | filesystem | format | fs_options | fstopt | grow |
label | loop_fs | lv_name | lvm_group | maxsize | mount | mountby | noauto |
partition_id | partition_nr | partition_type | raid_name | raid_type |
region | size)*, got (format partition_nr raid_options )
</partition>
^



-----Original Message-----
From: "Andreas Müller" [mailto:andreas.mueller66@xxxxxx]
Sent: Thursday, January 13, 2005 2:10 AM
To: suse-autoinstall@xxxxxxxx
Subject: [suse-autoinstall] LV on MD

I try to configure LV's on a softwareraid (md) of two ata-disks in autoyast.
On installation apears an error, 'md device is not known'. I think my
configuration is right. If I try it on a running system in yast it works.

<partitioning config:type="list">
<drive>
.
.
.


< Previous Next >
This Thread
  • No further messages