Mailinglist Archive: opensuse-autoinstall (118 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-autoinstall] grub problem with 8.1 nfs install?
  • From: Anas Nashif <nashif@xxxxxxx>
  • Date: Sun, 27 Oct 2002 20:00:28 +0000 (UTC)
  • Message-id: <20021027200017.GE25135@xxxxxxx>
* Jeff Martin <ffej@xxxxxxxxxx> [Oct 25. 2002 19:27]:
> Greetings-
>
> I'm having a problem booting after an 8.1 install via nfs/pxeboot.
> Get the following message on boot:
>
> kernel (hd0,0)/vmlinuz root=/dev/hda2 ide=nodma init=linuxrc
> initrd (hd0,0)/initrd

Why there is init=linuxrc in the command line? Did you add it?
>
> Error 15: File not found
>

It looks like the installation is missing an initial ramdisk! Can you
please verify!



> Press any key to continue...
>
> my xml script contains the following bootloader options under <install>
> <bootloader>
> <activate config:type="boolean">false</activate>
> <kernel_parameters>ide=nodma</kernel_parameters>
> <lba_support config:type="boolean">false</lba_support>
> <linear config:type="boolean">false</linear>
> <location>mbr</location>
> </bootloader>
>
> Is anyone else seeing this problem or have I screwed something up?
> I've tried with <activate config> as true....didn't help.
> removing the initrd (hd0,0)/initrd line has allowed me to boot the box
> after this error message.
> Any ideas would be appreciated.
>


Everything looks fine! Can you please try without bootloader resource in
the control file?

Anas

> TIA,
>
> -Jeff
>
>
> --
> To unsubscribe, e-mail: suse-autoinstall-unsubscribe@xxxxxxxx
> For additional commands, e-mail: suse-autoinstall-help@xxxxxxxx
--
Anas Nashif <nashif@xxxxxxxx>, SuSE Linux AG
Montreal (Laval), Canada

< Previous Next >
Follow Ups
References