Mailinglist Archive: opensuse-amd64 (470 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-amd64] AV8 and NVIDIA AGP
  • From: Mike <mikedl@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 4 Nov 2004 12:18:35 +0000 (UTC)
  • Message-id: <200411040705.42136.mikedl@xxxxxxxxxxx>
Just thought I'd let everyone know that the problem I had is now resolved.  
The solution was simple: install SUSE 9.2.  Nothing I did under SUSE 9.1
worked, but the agpgart in 9.2 works fine and now I have 8x configured.

mike.

> On Thu, 2004-10-28 at 19:47, Mike wrote:
> > I started a new thread because this is a new problem, although with the
> > same components :-(
> >
> > I have an Abit AV8 (VIA K8T800) motherboard and a GeForce FX 5900XT video
> > card.  I have the NVIDIA 6111 drivers installed and working - both 64 bit
> > and 32 bit GL apps are working through.
> >
> > The problem is with the AGP driver.  From what I can tell, the AGPGART
> > driver is compiled into the system, and it doesn't recognize the VIA AGP
> > driver.   /proc/driver/nvidia/agp/status has
> >
> > "Status:          Disabled
> > AGP initialization failed, please check the ouput
> > of the 'dmesg' command and/or your system log file
> > for additional information on this problem."
> >
> > Forcing the NVIDIA AGP driver doesn't help because the 6111 driver
> > doesn't support that chipset.  If I look at dmesg, I see the agpgart
> > driver message ("Linux agpgart interface v0.100 (c) Dave Jones") but no
> > other messages from agpgart.
> >
> > I've tried setting AGP to 4x in the BIOS - no luck.
> >
> > I was thinking of trying the kernel from 9.2, because I think it has a
> > newer agpgart driver.  Does anyone know where it can be downloaded?

< Previous Next >
This Thread
  • No further messages